''::Laa Izzata Illa Bil Islam::Wala Islama Illa Bi Syariah::Wala Syariata Illa Bi Daulah::"
Monday, August 9, 2010

Marhaban Ya Ramadhan


Ramadhan datang menjenguk kita.Tetamu mulia yang sentiasa dirindui kehadirannya.Hembusan bayu Ramadhan kembali mendamaikan jiwa-jiwa para mukmin.Bahkan penghuni syurga juga terpinga-pinga dengan hembusan “muthirah” yang menerpa ke pintu syurga yang kini dibuka selama-lamanya. “Happy Blessed Ramadhan” kepada seluruh para sahabat pembaca,para followers dan para sahabat bloggers yang selalu singgah di sini.Semoga kita diberi kekuatan untuk beribadat kepada Allah dan bertaqarrub kepadaNYA.Dan ibadah puasa kita pada kali ini mendapat kedudukan yang berkualiti di sisi Allah serta mandapat keredhaanNYA.Ihtisab menuntut keikhlasan dan kesungguhan kita terhadap Allah.Maka Allah sentiasa melihat dan memerhati Ramadhan kita.Dia yang sentiasa menanti ketaatan hambaNya.Dia yang menyaksikan betapa hambaNya bersungguh-sunguh dan berlumba-lumba dalam mencari dan mencapai keredahaanNya.

Bulan Ramadhan, bulan dilipatgandakan pahala dan bulan diampuninya dosa-dosa. Beribadah sunnah di bulan ini pahalanya sama dengan mengerjakan pahala ibadah wajib. Kemudian Allah juga memberikan kemuliaan berupa tiga hal iaitu 10 hari pertama adalah rahmat, 10 hari kedua adalah ampunan, dan 10 hari terakhir adalah terbebas dari api neraka. Dan dibulan ini ada satu malam yang lebih baik dari 1000 bulan.

Barang siapa yang tidak menyia-nyiakan Bulan Ramadhan maka sesuai dengan janji Allah diakhir Bulan Ramadhan akan di jadikan sebagai insan yang taqwa, dan dikembalikan kepada kesucian diri, dan mendapatkan hadiah dari Allah berupa Arrayan iaitu pintu surga yang dikhususkan untuk hamba-hamba Allah yang menjalankan puasa dengan benar. Mudah-mudahan Ramadhan kali ini bermakna buat kita semua..

1 comments:

Izzati Hazirah binti Mohd said...

salam..marhaban ya ramadhan..salam ramadhan..semoga segala amalan dilimpahi ganjaran dari Ilahi..aminn

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails